Ikke ta helt pause i sommer, da kan det bli tungt å komme i gang igjen etter sommeren. Ta med treningstøy, strikker og en matte og hold i gang en aktiv hverdag på den måten unngår du å falle ut av treningen. Det er normalt å trene litt mindre, men dette kan kompenseres med litt høyere intensitet. Er du vant til å løpe 4x4 min. så løp feks. 5 x 2 min. men med litt høyere tempo. Kjører du vanligvis styrke øvelser med 3-4 serier og 10 – 12 reps. så kjør 2 serier 8-10 reps. Og gjerne litt tyngre, bruk kroppsvekt og enkle øvelser. Får du til 30 min. hver dag er det kjempebra, annen hver dag er også bra.

Tips

  • Lag ett realistisk uke program med løping/sykling og styrke øvelser.
  • Ofte er det lurt å ikke øke treningsdosene i ferien, men intensiteten kan endres. Du kan feks. gå en lengre tur rolig eller løpe en kortere tur raskt.
  • Avtal å trene med familien. Da får alle sitt og en unngår uenighet.
  • Løp om morgenen og gjerne før frokost. Da er det ofte behagelig temperatur. En rolig tur som ikke er for lang, går fint på tom mage. Frokosten smaker ekstra godt etterpå. Klarer du ikke løpe så gå 4 min, løp 2 min, gå 4 min løp 2 min. osv.
  • Løp sammen med barna. Er de små, tar du dem i løpebarnevognen. Er de større, kan de sykle eller løpe sammen med deg. La deg inspirere av omgivelsen, først opp den bakken! Spurte mellom de lysstolpene ol.
  • Er du vant med intervalltrening, kan du legge det inn i programmet. Det er tidseffektivt og gir formen et løft. Legg gjerne inn noen korte økter med styrketrening for mage/rygg samt bena etter løpeturen. Setter du av 10 -15 minutter får du gjort mye.
  • Velg en aktiv ferie hvis du har mulighet. Turer på bena eller sykkel med familien er også trening.

Forslag på gå/løpeprogram

1.    Gå i raskt tempo i 30 min. Uttøying lår og legger.

Uttøyning i det fri.

 

 

 

 

2.    Gå 5 min. Deretter jogg 45 sek. Gå 15 sek. 10 – 15 x 2 min pause hvor du går. Jogg/gå 45/15 sek en gang til, gå rolig i 5 min. Uttøyning lår og legger.

løpebilde

 

 

 

3.    Gå moderat tempo 45-60 min. Uttøyning lår/legger.

gå med staver

Forslag på styrkeprogram.

1.    Knebøy 2. Push-up. 3.Sit-up. 4.Burpees. 5.Dips. Tips!  Du kan laste ned programmet på høyre side. Kunne du tenke deg å se hvordan utføre øvelsene se denne video beskrivelsen:

Video av øvelsene

Vårt budskap er;

Nyt ferien! Aksepter at det blir litt mindre trening enn normalt, men husk at litt aktivitet er bedre enn ingenting, og det vil gjøre det enklere å komme i gang igjen etter ferien. Er det muligheter så test ut nye aktiviteter med familie og venner og husk at intensitet er viktigere enn varighet for å vedlikeholde formen. 

Nyt ferien, men husk at litt aktivitet er bedre enn ingenting! :-)

Er du ikke medlem, men på ferie i Trysil?

Da ønsker vi deg selvføgelig velkommen til nøkkelkort trening hos oss. Du kan enkelt kjøpe deg drop in eller månedskort her på vår side.

Kjøp sommer trening her! 

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Benytt deg av kontaktskjema nedenfor så besvarer vi så raskt vi kan. 

God ferie fra Spenst Trysil. Oddvar Knutsen.